Menu Home

Dé aanraders om te bezoeken op citytrip in Milaan

Zoals jullie weten ben ik wel fan van Italiaanse wijn, maar ook het land kan me wel bekoren. Milaan is één van de mooiste steden in Italië. Deze stad telt tal van bezienswaardigheden.  Het is de op één na grootste stad van Italië. De stad staat vol met historische gebouwen. Veel oude kathedralen, een oud winkelcentrum en een bekend klooster. In Milaan is écht van alles te doen. Niet voor niks, dat jaarlijks veel Belgen en Nederlanders hiernaartoe gaan. Milaan is ook de stad van het interieur.

Dit komt mede doordat er zoveel mooie gebouwen zijn. Wanneer je de stad binnenkomt, ga je onder een bekende toegangspoort door. Deze toegangspoort heet ‘Parco Sempione & Arco della Pace’. Deze toegangspoort werd gebouwd door Napoleon. Deze bezienswaardigheid trekt veel bezoekers door de historische waarde.

milaan kathedraal duomoDuomo de kathedraal van Milaan

Deze kathedraal is de grootste kathedraal van Italië. Het hoort bij één van de grootste kathedralen van de wereld. De hoogte van deze kathedraal is 108 meter. In deze kerk kunnen 40.000 mensen. Dit gebouw werd geopend op 6 januari 1955. Het is mogelijk om deze bezienswaardigheid te bezoeken. Dit kan alleen wanneer er geen diensten zijn.

De bouw van deze kerk startte al in de 14e eeuw. Het gebouw is nog geen 80 jaar open. Op de plek waar nu deze kathedraal staat, stond vroeger een zogenoemde ‘zomer kathedraal’. Deze moest gesloopt worden van graaf Giangaleazzo. Toen de zomer kathedraal gesloopt was, begon de bouw van deze nieuwe kathedraal. In 1386 is opdracht gegeven om de ‘nieuwe’ kathedraal te bouwen. In de eerste jaren ging dit erg moeizaam, pas in 1410 versnellende de bouw.

Uiteindelijk werd het eerste deel in 1418 opgeleverd. De bouw heeft bijna 600 jaar geduurd. De oudere gedeelten zijn sindsdien al meerdere keren gerenoveerd. De architectuur is exact hetzelfde.

Het is mogelijk om deze bezienswaardigheid te bezoeken. Ben je in Milaan? Dan is dit zeker aan te raden. Het is met afstand de populairste bezienswaardigheid in Milaan. Wanneer je deze kathedraal wilt bezoeken, kun je kaartje online kopen. Je hoeft dan niet in de rij te staan.

De prijzen van de tickets zijn verschillend. Het is maar net waar je het koopt en wat je precies wilt doen. Wanneer je met een Engelstalige gids deze bezienswaardigheid wilt bezoeken, ben je duurder uit. Ook is het mogelijk om deze kathedraal vanaf het dak te bezoeken. Je hebt dan een adembenemend uitzicht over Milaan. Je zit ongeveer op een hoogte van 90 meter.

La Scala Theater

Het La Scala Theater is het grootste en bekendste theater in Milaan. Het is mogelijk om deze bezienswaardigheid te bezoeken. Je krijgt dan een rondleiding door dit fantastische museum. Een rondleiding is al mogelijk vanaf 14,00 euro. Je krijgt dan niet alleen een rondleiding door dit theater, je krijgt ook het museum te zien.

In dit theater worden nog steeds voorstellingen gegeven. Wil je hier heen? Zorg er dan voor dat je op tijd boekt. Voorstellingen zijn namelijk snel uitverkocht. Kaartjes voor een voorstelling kosten minimaal 12 euro per persoon.

Het museum heeft ruime openingstijden. Zo is het museum 7 dagen per week. Van maandag tot zondag van 10:00 tot 18:00. Wil je op feestdagen deze bezienswaardigheid bezoeken? Kijk dan op hun officiële website om te kijken of ze open zijn. 24, 25 en 26 december is dit theater sowieso gesloten. Met Pasen, op oudjaar- en nieuwjaarsdag, is het museum ook dicht.

Het gebouw is tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. Dit bouwwerk werd geraakt door bombardementen.  Er waren enkele buitenmuren die nog stonden. Het hele gebouw is hersteld. Het ziet er nu precies zo uit als voor de Tweede Wereldoorlog. De voorstellingen zijn altijd ‘s avonds. Als je hier naartoe wilt, heb je een kaartje nodig. Deze zijn online te kopen.

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco is een kasteel in Milaan. De bouw begon al in de 14e eeuw. Het kasteel is ontworpen door Antonio di Pietro Averlion. De bouw begon om precies te zijn in 1360. Het is mogelijk om dit kasteel te bezoeken. Ben je in Milaan? Dan is een bezoek aan te raden.

Dit kasteel is zeven dagen per week open voor bezoeken. Dit kasteel is elke dag open van 07:00 tot 19:30. Op een aantal feestdagen is deze bezienswaardigheid gesloten. Als je hier op een feestdag heen wilt, kun je het best kijken op hun website. Op de website zie je of de bezienswaardigheid open is of niet.

Categories: Vakantie

Johan

Ik ben Johan D. en ik blog hier op deze site over vanalles... en nog wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *