Menu Home

Enkele praktische tips om met meer comfort thuis te kunnen werken

De meeste mensen zouden graag van thuis uit kunnen werken, maar voor velen is de gedachte om werk gedaan te krijgen in het comfort van hun eigen huis afschrikwekkend. Het lijkt alsof er altijd afleiding is om elke hoek, en het is moeilijk om je te concentreren op de taak die je moet doen als je omringd bent door al je persoonlijke bezittingen.

Comfortabel thuiswerken is belangrijk omdat het stressniveaus kan helpen verlagen en de productiviteit kan verhogen. Wanneer u zich in een comfortabele en vertrouwde omgeving bevindt, bent u eerder ontspannen en geconcentreerd, wat kan leiden tot betere werkprestaties. Een comfortabele werkruimte kan u ook helpen u meer verbonden te voelen met uw werk, wat uw motivatie kan verhogen

Met een beetje organisatie en enkele praktische tips is het zeker mogelijk om in uw eigen huis werk gedaan te krijgen. Hier zijn een paar suggesties om u op weg te helpen.

thuis werken

6 tips voor comfortabel thuiswerk

1) Maak een werkruimte voor jezelf: Dit kan betekenen dat je een bureau in een hoek van de woonkamer moet zetten, of dat je een specifieke ruimte in je slaapkamer moet creëren waar je in alle rust werken. Het is belangrijk dat u een ruimte hebt waar u zich op uw werk kunt concentreren en niet wordt afgeleid door uw omgeving. Een goede headset (ik raad aan om een gaming headset te kopen, die zijn gemaakt om lange tijd aan te hebben én hebben een goede geluidskwaliteit – meer daarover hier!) mag zeker ook niet ontbreken als je veel videocalls moet doen.

thuiswerk2) Zorg ervoor dat je alle benodigdheden hebt die je nodig hebt: Dit omvat zaken als een printer, papier, pennen en potloden, enz. Het lijkt misschien een gedoe om al deze dingen te gaan kopen, maar op lange termijn zal het de moeite waard zijn. Geloof me, u wilt niet midden in een conference call naar een pen moeten zoeken.

3) Zorg dat u niet wordt afgeleid: Dit kan betekenen dat je de tv uitzet, je telefoon op stil zet, of zelfs in een andere kamer werkt dan waar je familie bij elkaar is. Het is het is belangrijk dat u een manier vindt om u op uw werk te concentreren en niet wordt afgeleid door uw omgeving.

4) Neem pauzes: Pauzes zijn belangrijk, zelfs als je vanuit huis werkt. Sta op en loop een rondje, maak een kopje thee voor jezelf of doe een dutje. Het is belangrijk om jezelf een pauze te gunnen, zodat je kunt komen weer energie te krijgen en door te gaan met werken.

5) Investeer in een ergonomische bureaustoel: Dit is waarschijnlijk de belangrijkste tip op deze lijst. Een goede bureaustoel zal uw rug en nek van een hoop pijn verlossen. Het is de investering waard, geloof me.

6) Werk in een gezonde omgeving: Het is belangrijk om een goede ventilatie en een lichte werkplek te hebben. Zorg er dus voor dat uw huis goed geventileerd is. Houd ook de luchtvochtigheid op peil: 40 tot 70 procent is ideaal. Een luchtbevochtiger kan hierbij helpen. Werken in een omgeving met een temperatuur van 20°C tot 23°C is perfect om comfortabel te werken.

Categories: Huis & Thuis Werk

Johan

Ik ben Johan D. en ik blog hier op deze site over vanalles... en nog wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *