Menu Home

Drie tips om de perfecte krabpaal te kiezen voor je kat

Dierbenodigdheden zijn een enorm commercieel gebied en je hebt veel opties om uit te kiezen bij het kopen van een nieuwe paal of pad voor je kat. Om je keuze te maken, begin je met het observeren van het krabgedrag van je kat en diens voorkeuren. Bepaal of je een platte, aan de muur gemonteerde, horizontale, verticale of gecombineerde krabpaal of paal wilt. Bedenk welk type materiaal het beste zou werken. Koop dan een paar verschillende krabben om je kat wat afwisseling te geven.

Methode 1 – Een stijl selecteren

krabpaal kiezenKijk hoe je kat krabt. Neem een ​​paar dagen de tijd en kijk hoe je kat aan meubels of andere voorwerpen in je huis krabt. Noteer of ze horizontaal blijven of liever verticaal uitstrekken. Geven ze de voorkeur aan een bepaald materiaal, zoals je tapijt? Voelen ze de behoefte om hoog te krabben, zoals op de rug van je bank?

Als je kat de neiging heeft om hoog te krabben, werkt een verticale krabber het beste. Zoek naar een hangend of aan de muur bevestigd model. Als je kat de neiging heeft om aan de vloerbedekking of de achterkant van je bank te krabben, werkt een horizontale krabpaal die plat op de vloer blijft het beste.

Stap 2

Kies een krabber die bij je ruimte past. Je wilt er zeker van zijn dat de krabber die je selecteert, comfortabel in je huis past. Je hebt vrije ruimte op de muur nodig als je van plan bent een verticale krabpaal aan de muur te installeren. Een kattenflat kan mogelijk behoorlijk wat vloeroppervlak in beslag nemen. Zorg dat je een goed idee hebt over waar je de krabbers plaatst voordat je ze koopt.

perfecte krabpaal

Stap 3

Overweeg een horizontaal model. Een krabkussen van dit type zal plat op de grond liggen, misschien met een lage rand. Het kan rechthoekig, rond of helemaal een andere vorm hebben. Mogelijk kun je speelgoed of een andere kleine krabber verticaal aan een uiteinde bevestigen. Deze krabbers zijn vaak een goedkope optie.

Houd er rekening mee dat als je kat erg agressief krabt, het hem kan lukken om dit type krabber om te draaien. Een horizontale krabpaal zorgt voor een goede rug- en schouderoefening voor je kat. Deze beweging bootst ook de acties na van katten die hun territoria in het wild markeren.

Bonus

kat krabpaalOverweeg een plat verticaal model. Een verticale krabpaal kan aan een deurknop hangen, een op zichzelf staande paal zijn of aan een muur worden bevestigd. Al deze opties stellen een kat in staat om zich uit te strekken en hun armen volledig uit en omhoog te strekken. Door naar beneden te trekken, kunnen alle oude klauwen worden losgelaten. Houd er rekening mee dat deze krabbers een beetje steviger moeten zijn, zodat ze duurder kunnen zijn dan hun horizontale tegenhangers.

Ben je eruit? Check dan zeker deze website waar ze je alles uitleggen over hoe je ook nog eens de beste deal voor jouw nieuwe krabpaal kan vinden!

Categories: Dieren Huis & Thuis

Johan

Ik ben Johan D. en ik blog hier op deze site over vanalles... en nog wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *