Menu Home

Ik ga op vakantie kamperen en ik neem mee…

Een tweepersoonstent voor mij en mijn vriendin. En dat bleek nog niet zo simpel. Na heel wat research heb ik de keuze gemaakt tussen drie goede tweepersoonstenten; en dacht ik: dat stukje research kan ik nog eens delen op mijn blog! Hier gaan we!

De drie beste tweepersoonstenten op het moment zijn:

Coleman Darwin 2 KoepeltentColeman Darwin 2 Koepeltent

Deze tent is weersbestendig, heeft een licht gewicht en heeft ventilatieopeningen. In de zon volle zon kan de tent erg warm worden. De stof van de tent is brandvertragend. Het schuine dak zou voor sommige een nadeel kunnen zijn. Deze makkelijk op te zetten tent word geleverd inclusief fiberglas boogstokken, transporthoes, haringen en scheerlijnen.

Coleman Tasman 2 Tunneltent

Een ruimtelijke sterke tent waarin de regen niet zo snel naar binnen stroomt. Als je zou willen kan er een derde persoon blijven slapen. Rond de 140 euro ligt de adviesprijs en daardoor een stuk duurder in aanschaf dan de Darwin 2 koepeltent. In 15 minuten heb je de tent opgezet als je het goed doet. De grote ruimte is het grote pluspunt van deze tent.

Dutch Mountains Tent Eschberg

Een erg makkelijk en snel op te zetten tent. Het buitendoek van de tent houdt de warmte goed tegen en hij is simpel te vervoeren. De UV zonnestralen worden gereflecteert door de speciale coating. De voortent heeft lichtinval en je slaapcabine niet. Hij is daarin tegen minder goed bestand tegen heftige regenbuien ten opzichte van de twee bovengenoemde modellen. Binnen tien minuten kan deze tent worden opgezet. Hij wordt veel gebruikt door fietsers.

Voor meer informatie over tweepersoonstenten kan je hier terecht. Ik ben natuurlijk geen échte kenner, maar na al dit onderzoek kan ik wél zeggen dat ik zeker ben een goeie keuze gemaakt te hebben met mijn Darwin 2 koepeltent van €80! 🙂

 

Categories: Vakantie

Johan

Ik ben Johan D. en ik blog hier op deze site over vanalles... en nog wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *